A A A

 

Festivalul de Dans – 2017 dedicat persoanelor cu dificiențe de auz și-a desemnat câștigătorii

100 de copii și tineri cu deficiențe de auz au participat astăzi, 8 aprilie curent, la Festivalul- concurs al colectivelor coregrafice ale școlilor speciale pentru copii cu deficiențe de auz și hipoacuzici. În acest an, la festival au participat patru școli speciale din localitățile: Chișinău, Cahul, Tiraspol și comuna Hârbovăț din raionul Călărași.

 

Evenimentul are drept scop dezvoltarea spiritului creativ al copiilor și tinerilor cu deficiențe de auz și promovarea acțiunilor comunitare pentru școlile speciale. Câștigătorii au primit premii bănești și diplome de participare.

 

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a apreciat creativitatea și artistismul participanților, declarând că persoanele cu deficienţe de auz au o abilitate inedită de a simţi vibraţiile muzicii pe scenă.

 

”Dansul pentru mulți dintre ei înseamnă emoţie și dedicație, iar faptul că mulți dintre ei nu aud, nu este un obstacol, ci o abilitate de a simți notele muzicale într-o manieră deosebită”, a subliniat Stela Grigoraș.

 

Festivalul - concurs al colectivelor coregrafice ale școlilor speciale pentru copii cu deficiențe de auz și hipoacuzici este la cea de a VII-a ediție și este organizat de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu Asociația Surzilor din Moldova, o dată la doi ani.