A A A

 

Stela Grigoraș: Cooperarea cu partea italiană este foarte importantă pentru noi în asigurarea drepturilor la prestații sociale pentru cetățenii care locuiesc și muncesc pe teritoriul Italiei

Ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a avut o întrevedere, astăzi, 10 februarie curent, cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Excelența Sa, Valeria Biagiotti. Cei doi oficiali au discutat despre aspectele principale ale cooperării dintre Republica Moldova şi Italia în domeniul securității sociale, migrației de muncă și protecției copilului.

 

Ministrul Stela Grigoraș a felicitat-o pe Excelența Sa, Valeria Biagiotti cu prilejul investirii ei în funcție și a reiterat interesul Guvernului Republicii Moldova pentru semnarea Acordului de cooperare bilaterală în domeniul securităţii sociale cu Republica Italiană.

 

„În anul 2016 am demarat dialogul bilateral cu partea italiană privind semnarea unui Acord de colaborare. Această cooperare este foarte importantă pentru noi în asigurarea drepturilor la prestații sociale pentru cetățenii care locuiesc și muncesc pe teritoriul Italiei”, a menționat ministra.

 

La rândul său, Excelența Sa, Valeria Biagiotti a subliniat că țara sa este dispusă să susțină Republica Moldova în domeniul securității sociale și să continue dialogul bilateral între ministerele celor două state privind semnarea unui viitor Acord.  Totodată, aceasta a menționat despre problema reintegrării familiilor, îndeosebi a copiilor care sunt cei mai afectați de despărțirea părinților.

 

„Ne dorim o colaborare strânsă cu autoritățile din Republica Moldova, astfel încât, să putem ajuta copiii, indiferent de proviniența părinților”.

 

 Oficialii au subliniat necesitatea stabilirii unei agende comune de cooperare moldo-italiană cu implicarea reprezentanților Diasporei Moldovei, Ministerului Muncii și Politicilor Sociale și Patronatelor din Italia. La finalul întrevederii, aceștia și-au exprimat interesul privind realizarea unei vizite de lucru a reprezentanților ministerului în Italia, pentru a puncta prevederile care vor sta la baza viitorului Acord.