A A A

 

Viorica Dumbrăveanu a efectuat o vizită la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a efectuat astăzi, împreună cu viceprimarul Angela Cutasevici, o vizită la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, pentru a se convinge că instituția dispune de stocul necesar de medicamente și condiții adecvate pentru a oferi asistență medicală în volum deplin, îndeosebi în această perioadă, când persistă îmbolnăvirile de gripă.

 

Directorul Instituției, Ludmila Bîrca a menționat că cei 26 de copilași internați cu gripă primesc tratamentul corespunzător și sunt în afara oricărui pericol. Aceasta a spus că este o cifră în descreștere, față de aceeași perioadă a anului trecut, însă în perioada sărbătorilor de iarnă, au crescut numărul intoxicațiilor și bolilor diareice acute în rândul copiilor.

 

Viorica Dumbrăveanu s-a interesat de problemele cu care se confruntă instituția și a dat asigurări de tot suportul Ministerului pentru identificarea soluțiilor, astfel încât, instituția să ofere asistență medicală calitativă și să facă față numărului de adresări.

 

În anul 2019, pentru asistență medicală în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii s-au adresat circa 15.000 de pacienți, care au beneficiat de servicii medicale.