A A A

 

Viorica Dumbrăveanu: "Le mulțumesc tuturor tinerilor specialiști care își exercită cu dăruire și profesionalism meseria de medic în localitățile rurale din țară noastră"

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a efectuat astăzi, o vizită la Centrul de Sănătate din Strășeni și Oficiul Medicilor de Familie din satul Recea.

 

 În cadrul vizitei, ministrul s-a interesat de condițiile de muncă în care activează medicii de familie și volumul asistenței medicale oferită pacienților. Aceasta a dat asigurări de tot sprijinul Ministerului pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă instituțiile.

 

În cadrul OMF Recea, Viorica Dumbrăveanu a discutat cu Petru Dodu, unul dintre tinerii specialiști în medicina de familie, recent repartizat în acest raion. Acesta are grijă de sănătatea localnicilor din satele Recea, Onești și Greblești. Face naveta, trei zile la Recea și alte două zile în celelalte sate.

 

 „Am rămas profund impresionată de calitățile acestuia, dorința și profesionalismul cu care își exercită meseria. Recunoaștem, avem carențe mari ce ține de infrastructură, condiții de muncă, salarii, dar în pofida la tot, Petru a ales să lucreze la sat și o face cu multă dăruire, pentru oameni. Ca el sunt mulți alți tineri specialiști, în toată țara, cărora le Mulțumesc”, a menționat ministrul.

 

Menționăm că, în anul 2019, 41 de tineri specialiști în medicina de familie au fost repartizați pentru a-și exercita meseria în mediul rural, printre localități se numără Răzeni, Coșnița, Mereni, Bujor etc.

 

Recent, MSMPS a aprobat majorarea indemnizației unice pentru medici şi farmacişti de la 45 mii  lei la 120 mii lei, iar pentru personalul medical şi farmaceutic mediu, de la 36 mii lei la 96 mii lei.