A A A

 

Votat în lectura a 2-a: Pensiile de dizabilitate ale veteranilor războiului din Afganistan și al conflictului armat de pe Nistru vor fi majorate

Modificările și completările la Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne au fost aprobate astăzi, 13 aprilie curent, la ședința în plen a Parlamentului.

 

Viceministrul Viorica Dumbrăveanu a prezentat principalele prevederi ale legii ce țin de majorarea pensiei de dizabilitate a veteranilor de război din rândul militarilor în termen, ca urmare a participării la conflictul armat din Afganistan și acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

 

Astfel, pensia de dizabilitate pentru persoanele încadrate în gradul de dizabilitate severă va constitui 3500 lei lunar, iar pensia persoanelor cu dizabilitate accentuată va fi de 2500 lei și pentru persoanele cu dizabilitate medie. Suma prevăzută pentru persoanele cu dizabilitate medie va spori de la 908 lei până la 1500 lei.

 

Documentul va spori protecția socială a veteranilor de război, în vederea realizării Planului de acțiuni “Memorie. Onoare. Respect”, lansat de Guvern.